Blog

Sommarjobb

 

Tänkte bara sända ännu ett livstecken! Nu är vi halvvägs genom arbetet att kunna spela två nya låtar live. Om schemat håller – vilket det verkar göra – så kommer vi hinna klart och vara redo att spela dem på festivalen Frizon, där vi spelar lördagen den 11:e augusti klockan 01:45 (ja, söndag egentligen). Detta känns GRYMT! De låtar som preliminärt kommer vara låt nummer ett och tre på vår kommande EP är det vi talar om, och vi är mycket nöjda med hur det låter redan såhär innan mix och master! De är nu i princip helt färdiga, och som vi tidigare nämnt handlar det om produktioner som tagit ett stort kliv framåt, både i kvalité och på tidsaxeln. De bit-popiga, tunna trummorna är borta och har ersatts av argare och tyngre electro-sounds. Borta är även äventyr in i skojiga och skämtsamma musikaliska territorier, de nya låtarna står med båda benen stadigt i “catchig pop och rock – fast med bara syntar”.

 

Som innan så beror tystnaden på de sociala mediernas fronter att vi jobbar på massa grejer, och att de grejerna är svåra att avslöja något om innan de är helt färdiga…men håll ut – det kommer vara så sjukt värt det! Vi snackar totalrenovering på många områden, stora projekt som behöver få ta sin tid och samordnas så att vi kan presentera allt i en stor smäll under hösten! Trots allt jobb har vi kunnat knyta nya kontakter med arrangörer och bokare under året, vilket gör att 2013 ser ut att bli vårt bästa år hittills! Men precis som ni förmodligen tänker, så tycker vi också att det är lite långt dit. Så vi lovar att så fort vi är klara med det mest kritiska ska vi gräva fram höstens telefonnummer och försöka åstadkomma ett par gig! Ett par saker är på g, så fort något spikas basunerar vi ut det!

 

Tack till er som hänger med oss även när vi drar ner rullgardinerna och jobbar istället för att dra till stranden! Äh, det där sista är inte så farligt – vi vet ju alla att det är mycket roligare att sola på syntar än på stranden.

Tysta men flitiga

Nej, vi har inte dött. Ni kan andas ut. Det är helt enkelt så att vi jobbar så mycket med så många nya grejer med bandet så vi helt enkelt inte hunnit vara sociala här.

Som vanligt är det mycket som vi inte kan avslöja än, men det vi kan avslöja är att det rör sig om de största nyheterna i bandets historia! Och att vi är sjukt taggade på den dagen då vi i en enda smäll avtäcker allt detta arbete. I nuläget ser den dagen ut att komma i slutet av eller en bit efter sommaren, svårt att säga eftersom det är mycket som ska klaffa. Men vi kämpar på med målet att varje dag minska avståndet till den dagen med en dag… Eh…

Vad gäller möjligheten att få se oss live så har vi två datum spikade och många fler på gång. Om de två förstnämnda kan vi säga att de sker i vårt hem-län, en den 5:e juni samt en den 15:e juni. De ännu icke bekräftade sker över betydligt större yta och tidsperiod, så håll utkik!

Som de flesta säkert hört vid det här laget så jobbar vi på nya låtar, med planen att släppa en EP under sommaren. Hur det går? Oerhört bra!! Vi är grymt nöjda och stolta över det nya materialet och ska snart börja repa in första låten, vilket känns fantastiskt roligt. Att börja repa en ny låt, att för första gången bekanta sig med stämmorna man kommer spela live så många gånger framöver, är en fin och speciell känsla!

‘Til next time!

/J

Nya ljud!

Sångskrivandet och ljudletandet fortsätter, nu tas det till och med extra ledigt från jobbet för the greater good! För tillfället har  och Simonize jamkväll med leksakspiano, ett synnerligen glatt och snedstämt lead-ljud på vår Micron samt de aldrig i mysfaktor överträffade Mellotron-flöjterna! Och just det sistnämnda är vi extra nöjda över att precis fått in i en låt! För er som inte är bekanta med Mellotronen finns mer att läsa här.

Mycket mysigt instrument som sagt!

Just nu är vi inne på låt nummer två, med lite finslipningar att göra på ettan om ett litet tag, när den fått kallna… Utan att avslöja för mycket så är ettan en mer electro-rockig historia, medan den vi nu jobbar på är mer klassisk bitpop – fast av bättre kvalité än vi någonsin uppnått! Vi känner alla lite hit-vibbar…så nu gäller det att spika ett kanon-namn. Hör av er om ni har några förslag som ni tror skulle passa en bitpop/modern electro/glad-ösig LH-hit!

/JB